Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

10 bästa stränderna på Sicilien – orter för sol och bad!

Sicilien, en av Medelhavets största öar, är välkänd för sina fascinerande landskap, antika historia och utsökta kök. Men det som verkligen gör denna italienska idyll till ett paradis är dess underbara stränder.

Med kristallklart vatten och solnedgångar som ser ut att vara målade av själva gudarna, är Sicilien en utmärkt destination för soltörstande besökare. Här är en genomgång av de 10 bästa stränderna på Sicilien som varje resenär bör överväga att besöka!

1. San Vito Lo Capo

Beläget på Siciliens nordvästra kust har San Vito Lo Capo en lång vit sandstrand som inramas av en dramatisk klippformation. Stranden är vida känd för sitt lugna och turkosblå vatten samt för att erbjuda fantastiska förutsättningar för snorkling och dykning. Strandpromenaden är kantad av charmiga kaféer och restauranger där man kan njuta av lokala delikatesser.

2. Cefalù stadsstrand

Cefalù är en av Siciliens mest kända turistdestinationer, inte bara på grund av dess historiska centrum och normandiska katedral, men också på grund av den underbara stranden. Det är den perfekta platsen för de som söker en blandning av kultur och avkoppling, eftersom man kan spendera dagen med att sola och bada, och sedan utforska den pittoreska staden.

3. Mondello

Mondello ligger inte långt från Palermo, Siciliens huvudstad, och är känt för sitt vita sand och klara vatten. Den långa stranden erbjuder en mängd faciliteter och är en samlingspunkt för såväl lokalbefolkning som turister. Med sitt breda utbud av vattensporter, barer, mat, dryck och restauranger är Mondello den perfekta dagsturen för alla typer av strandgäster.

4. Scala dei Turchi

Scala dei Turchi är en helt spektakulär strand som är känd för sina unika kritvita klippor som stiger upp från det turkosfärgade vattnet. Stranden bjuder på ett fantastiskt naturlandskap och erbjuder besökare en annorlunda strandupplevelse.

Även om det mer är en plats att beundra än för traditionell sol och bad, är det absolut ett måste för naturälskare. För att lättast ta sig hit är det rekommenderat att hyra bil till platsen och du kan då kombinera en mer badvänlig strand nära intill för många timmar i solen.

5. Riserva Naturale Orientata dello Zingaro

Denna sträcka av obebott kustlandskap är hem för några av de vackraste och mest orörda stränderna på Sicilien. Naturreservatet Zingaro lockar med klart blått vatten och en rik flora och fauna. För de som uppskattar natur och lugn, är stränderna här en fristad långt från turistträngseln.

6. Isola Bella

Isola Bella är en liten ö som ligger precis intill Taormina. Denna strand är särskilt unik då en smal landtunga ansluter ön med fastlandet. Området är en marinreservat med rikt marint liv, vilket gör det till ett perfekt ställe för snorkling. Den lilla stranden på Isola Bella har en charmig atmosfär och bjuder in till avkoppling i en mångfaldig natur.

7. Förfina din Sicilienresa med en dag på Lido Fiori

Lido Fiori, belägen nära Menfi på Siciliens sydvästra kust, är känd för sin höga vattenkvalitet och långa sträckor av gyllene strand. Det är ett utmärkt val för familjer på grund av det grundande vattnet och de många tjänster som erbjuds längs stranden.

8. Calamosche

Calamosche-stranden, en del av Vendicari naturreservatet är ett av Siciliens vackraste och mest avskilda stränder. Omringad av sanddynor och skyddad av klippiga uddar, är stranden välkänd för att vara en av de lugnaste på ön, vilket skapar en nästan privat atmosfär för dem som besöker.

9. Giardini Naxos

Giardini Naxos var en av de första grekiska kolonierna på Sicilien och idag är dess strand en av de mest populära bland turister. Med en härlig utsikt över Taormina och Etnas toppar, erbjuder Giardini Naxos en bländande mix av naturlig skönhet och ett flertal bekvämligheter.

10. Marina di Ragusa

Marina di Ragusa lockar med sitt livliga sommarliv och sina rena stränder. Här finns det gott om möjligheter för de som vill kombinera stranddagarna med nattliv och kulturella evenemang. Den stora stranden är särskilt attraktiv för yngre besökare och barnfamiljer.

Siciliens stränder är av varierande art och erbjuder någonting för alla smaker. Oavsett om du är ute efter en avkopplande dag vid havet, en upplevelse i naturens tecken eller en strand nära kulturella attraktioner, finns det en utflyktsmöjlighet för dig.

De vita sandstränderna, kristallklara vattnen och de historiska omgivningarna är bara några av anledningarna som gör Sicilien till ett strandparadis som står ut i Medelhavet. Dra nytta av vårt generösa urval och planera din nästa semester på Siciliens förtrollande kuster!

Lämna en kommentar